Schhhh! Stilhed giver mere effektive møder

Stilhedsekspert Bastian Overgaard og Ledelsesekspert Josefine Campbell

Del denne artikel med andre

Hør her om, hvordan vi kan få mere effektive møder. Der er ikke noget så frustrerende som ineffektive møder. Vi kender det alle sammen. Mødet bliver kapret af en person med en stor mund, der er mest optaget af at høre sig selv tale. Man når slet ikke det, man skulle. Frustreret splitter man op, uden at have fået taget nogle beslutninger, og man må igen afsætte tid til sagen.

Vil du hellere læse artiklen på engelsk? Så kan du tilgå den her.

Stilhed giver mere effektive møder

Der er altid nogen, der taler mere end andre. Nogen taler så meget (og har så travlt med at tænke på, hvad de selv skal sige), at de ikke hører, hvad andre siger. Det kommer der ikke så meget ud af.

Nu er det ikke sådan, at jeg er imod, at vi taler. Men jeg synes, det er vigtigt, at vi giver plads til stilhed – også når vi er sammen. Og når vi skal udrette noget. Som leder kan man bruge stilhed som et intelligent værktøj til at facilitere sine møder. Når nogen dør, eller der sker en forfærdeligt katastrofe, kan vi samles i stilhed for at mindes. Denne bevidste stilhed giver en særlig følelse af at være forbundet. Så meget skal der til førend, at vi i fælleskab bruger stilhedens kraft bevidst.

På møder gør bevidst stilhed mere end at forbinde os. Det giver også tid til en refleksion og et skarpere fokus. Det betyder, at man rent faktisk kan tage nogle beslutninger på mødet, og alle vil gå meget mere tilfredse derfra. Bastian Overgaard er stilhedsekspert og underviser bl.a. ledere i at bruge den aftalte og planlagte stilhed til at få mere effektive møder. Det er en teknik, der giver ro, respekt og nærvær mellem mødedeltagerne. Samtidig giver det hjernen en nødvendig pause, så beslutningsprocesser kan gå hurtigere.

Hvordan har du det med stilhed? Er det noget du kunne bruge, som et værktøj på jeres møder for at skabe mere effektivitet?

Hos os er vi helt solgt. For det spiller rigtig godt sammen med vores vision som er at forløse alles personlige energi til gavn for mennesker og organisationer, så de skaber langsigtet værdi. Hvis du gerne vil opdateres, når vi poster nye artikler og videoer, så skriv dig op på mailinglisten. Her vil du også modtage et gratis mini-kursus i ledelse. Din mail deles selvfølgelig ikke med andre.

Modtag nyheder direkte i din indbakke

Mere at dykke ned i

values that drives you
Ledelsesudvikling

Få bedre trivsel på arbejdet: at navigere efter dine topværdier vil hjælpe dig til større tilfredshed

Livet kan gå op og ned, føre dig ind på omveje eller endda væk fra sporet, men det at finde vores egen vej – ind på den sti, der føles helt rigtig – ledes ofte af vores værdier. For vores værdier er kompasset, der hjælper os med at navigere gennem op- og nedture, træffe valg og beslutninger, der resonerer med vores sande jeg. Brené Brown, en anerkendt forsker og forfatter, har i mange år pointeret vigtigheden af at identificere vores kerneværdier. I denne artikel vil vi dykke ned i processen med at finde dine tre vigtigste værdier og hvordan de kan være dit værdifyrtårn, som du kan navigere efter.

Read More »
Empathy at work
Ledelsesudvikling

Empatisk ledelse: hvorfor følelsesmæssigt begavede ledere har deres medarbejderes opbakning og skaber stærke tilhørsforhold  

Ledere, der er følelsesmæssigt intelligente eller begavede, har simpelthen deres medarbejderes opbakning. Deres medarbejdere føler, at de hører til hos dem og på deres arbejdsplads, uanset de eksterne forhold. Det er ret kraftfuldt. Derfor dykker vi i denne artikel ned i empatiens kraftfulde virkning – hvorfor det især er vigtigt at besidde som leder.

Read More »